Szülinapi játékok gyerekeknek

játékok gyerekeknek szülinapra

maxresdefault.jpgA szülőknek nem csak a megfelelő ajándék beszerzése okozhat fejtörést, hanem gyermekeink cseperedésével egyre gyakrabban találkozunk azzal az igénnyel, hogy szeretnék barátaikat is vendégül látni. Ezzel nem is lenne gond, de ,hogy éljünk túl egy-egy ilyen alkalmat úgy, hogy a lakás is egészben maradjon? Szívesen segítünk születésnapi partyötleteinkkel.

A legjobb szülinapi játékokat gyerekeknek itt találjátok:

www.logikoffer.hu

Íme néhány játékötlet szülinapi partira!

Alkossunk két csapatot és jöhetnek is szórakoztató sorversenyek!
Rajta apukák, anyukák! Legyetek Ti is a csapat tagjai!

  • Egyensúlyozz! Ping-pong labdát (merészek játszhatják tojással is) kell kanállal vinni, széket megkerülni és vissza, átadni a következő játékosnak. Amelyik csapat elsőnek teljesíti, ott a pont. Kicsiknek merőkanálban vinni könnyebb feladat, a nagyok próbálhatják az egészen kicsi kanalakkal is.
  • Pókjárásra fel! Pókjárásban, labdát a hason tartva kell megkerülni egy széket és vissza, átadni a labdát a következő játékosnak és már mehet is tovább. Egyensúlyozzatok, le ne essen a labda!
  • Gyufás dobozt az orra! Gyufás doboz külső részét kell feltenni az orrunkra. Megkerülni egy széket, vissza, és átadni orról-orra a következő játékosnak. Próbáljátok úgy átadni, hogy a kezeteket ne használjátok.
  • Cukortorony! Kockacukrokból próbáljunk meg tornyot építeni. Kicsiknek kevesebb db-ból, nagyoknak több cukorból épülhet a tornya. Vigyázz, el ne dőljön!

 

  • Alsólövés! Kapura kell dobni, de úgy, hogy háttal állunk a kapunak, lehajolva, át a lábaink között. Találjuk ki, mi lesz a kapu. Lehet akár egy széknek a lábai, ha nagyobbat szeretnénk, akkor két szék közé keljen gólt dobni. Próbáljátok ki, nem is olyan egyszerű!
  • Bombázás! Papírzacskóra lesz szükségünk. (Ppapírboltban beszerezhető.) Rakjunk ki a startvonaltól messzebb két széket, helyezzük rá a zacskókat. Első játékos odafut a székhez, felfújja a zacskót, kipukkasztja és ez indítja a következő játékost. Amelyik csapat minden tagja előbb gyűlik össze a szék mellett, az nyer.
  • Megunhatatlan a KŐ-PAPÍR-OLLÓ. Páronként a csapatokból, minden pár háromszor méri össze koncentrációját.

 További szülinapi játékok gyerekeknek:

  • Alagút! A csapatok oszlopba sorakoznak és terpeszállásban vannak. A leghátsó játékos indul, átmászik a lábak alatt, mikor előre ért, terpeszállásba áll és már indulhat is a legutolsó ugyanígy. Jelöljünk ki egy célt, amit el kell érni a csapatoknak.
  • Fakanalas foci! Ha nagyobb helyünk van, ez egy nagyon mókás játék. Amire szükségünk van: két kapu, két fakanál és egy lufi, ami a labdánk lesz. Kössük fel a fakanalakat két gyerkőc derekára, úgy, hogy a fakanál vége kb. 10 cm-re legyen a földtől és hátul lógjon. A fakanalat úgy kell lóbálni, hogy azzal be tudjuk lőni a lufit a kapuba. Védeni is csak fakanállal szabad. Sok sikert!

És most néhány örök, megunhatatlan 

  • Zenére fel! Álljunk körbe, kapcsoljuk be a zenét, egy plüssállatot indítsunk el kézről-kézre. Akinél a plüssállat lesz, amikor a zene megáll, az a gyerkőc kiesik a játékból. Ki lesz a legügyesebb?
  • Székfoglaló! Hasonló az előző játékhoz. Tegyünk körbe egyel kevesebb széket, mint ahány gyerkőc játszik. Induljanak el szépen körbe-körbe. Mikor a zene megáll, gyorsan le kell ülni. Akinek nem jutott szék, kiesek.
  • Csoki evés késsel-villával! Papírral együtt tegyük le a csokit. Csak késsel-villával szabad leszedni a papírt és megenni a csokit. Jó étvágyat és ügyességet!
  • Pom-bar maci evés! Tányérba rakjunk pom-bar macikat. Kezeket hátra és már ehetjük is. Ki lesz a gyorsabb?
  • Célba dobás! Fantáziánkra van bízva, mi is legyen a cél, lehet hullahopp karika, vödör, edény, doboz... Kisebbek közelebbről, nagyobbaknak messzebbről lesz igazi kihívás.

Forrás: www.jatekliget.hu