Szülinapi játékok - szülinapi játék ötletek

2018\09\30

10+1 ötlet gyermeked felejthetetlen szülinapjára

1. Rendezzünk izgalmas kincskereső játékot

Egy szuper kincskereső játék minden szülinapi bulinak a fénypontja. A gyerekek imádnak gondolkodni, kutatni, együtt játszani és kincset találni. Sajnos, ha magunk látunk neki, akkor viszont nagyon sok időt vesz igénybe a játék előkészítése és az is lehet, hogy nagyon hamar végeznek is vele, mert nem volt elég összetett. Ha profi megoldást szeretnétek, akkor erre is van megoldás: www.logikoffer.hu - ez kicskereső játék minden gyerek számára nagy élmény lesz, bárhol lejátszható, kedvező az ára és a szülők is pihenhetnek kicsit.

 

2. Részesítsük a gyermeket királyi kiszolgálásban

Papírból koronát készíthetünk, amelyre a gyermek ráírhatja, hány évet töltött be, így amerre jár, mindenki gratulálhat neki. Egy kisebb pénzösszeggel is segíthejük a gyermeket, hogy saját kívánságai szerint valósítsa meg születésnapját. A gyermekek amúgy is szeretik már hónapokkal előtte tervezgetni születésnapjukat, így biztos összeállítanak számunkra egy egész listát. Egyes gyermekeknek az a kívánságuk, hogy születésnapjukon színes lufikkal díszített szobában ébredjenek, vagy egy csokor virággal, és a kedvenc csokis kiflivel.

3. Egy hétig ünnepeljük a születésnapot

Kezdjük azzal az ünneplést, hogy meglepjük egy születésnapi emléklappal, vagy mesélünk neki születése történetéről. Ezután, minden estére kitalálhatunk egy különleges családi tevékenységet, például egyik éjszaka játsszunk, másik este filmet nézzünk, moziba menjünk vagy a városban vacsorázzunk. Ezáltal a mi ritmusunk is lelassul egy kicsit, és együtt tudunk ünnepelni a családdal.

4. A tortában rejtsünk el egy meglepetést

Rejtsünk el egy szem mogyorót a tortában, aki pedig azt megtalálja, elmehet apával fagylaltozni. Népszerű játék lesz ez, hiszen mindenkinek esélye van nyerni. Ha allergiásak is vannak a családban, a mogyorót cseréljük ki egy csokoládé darabbal, vagy egy puha cukorkával.

 

5. Ébresszük tortával az ünnepeltet

Mielőtt még a többiek felébredtek volna, gyújtsuk meg a gyertyákat a tortán, ezzel fogadjuk az ünnepeltet és hagyományos születésnapi énekekkel. Ezután mindenki villát kap, és nekiláthatunk a tortának. A gyermekek számára nagyon fontosak ezek a különleges események – legfőképp a születésnap – tehát vigyázzunk arra, hogy sose hagyjuk ki ezeket a szokásokat, még akkor sem, ha kirándulunk vagy éppen utazunk.

 

6. Gyűjtsük össze a családban a jókívánságokat

A gyermek születésnapja előtt egy hónappal küldjünk el a családtagoknak és barátoknak egy emléklapot, amelyeket kérjünk meg, hogy írjanak alá, és fűzzék hozzá esetleges gondolataikat, jókívánságaikat, majd küldjék tovább a következőnek, aki a listán van (gondoskodunk persze a bélyegekről és borítékokról). A nagy nap előtti estén, miután a gyermek elaludt, tűzzük ki ezt lapot, hogy bárki láthassa. Mindenki élvezni fogja ezt a szokást, mert nagyon izgalmas olvasni, amit mások írtak.

7. Készítsünk videófelvételes interjúkat

Minden gyermekről készíthetünk egy videóalbumot. Minden születésnap alkalmával vegyük elő ezt a gyűjteményt, és gyarapítsuk az aktuális ünnep eseményeivel, valamint a gyermek fejlődési tapasztalataival. Egy videófelvételes interjúban kérdezzük meg tőle melyek a vágyai, céljai, milyenek a barátai, hogyan szeretne idén ünnepelni, és melyek az elmúlt év eredményei. Ezek az interjúk rendkívül izgalmasak, ugyanakkor figyelemmel követhetjük a gyermek változásait egyik évről a másikra.

 

gyermek születésnapja

 

8. Díszítsük ki az ajtót

Nagyon jó ötlet egy színes, műanyag asztalterítőre írni egy különleges üzenetet. Ezt szalagokra fedarabolva a gyermek szobájának az ajatja felé függesztehjük. A gyermekek könnyen megszeretik ezt a szokást, ami a születésnapjukat jelképezi, ugyanakkor szívesen járkálnak majd a szalagok között is.

 

9. Ajándékozzunk a gyermeknek egy családi emléket

Nem feltétlenül ajándékvásárlásról van szó. Engedjük meg a gyermeknek, hogy ő maga döntse el, mit szeretne tenni ezen a napon, és hova szeretne menni a családdal. Nem lesznek olyan nagy kérései: paintball, korcsolyázás, vagy egy éjszaka, amikor játszhat és filmeket nézhet a családdal. Egy kellemes emlék minden más, vásárolt ajándéknál többet ér.

 

10. Tegyünk különlegessé minden ajándékot

Ahelyett, hogy unalmas csomagolópapírokba göngyöljük az ajándékot, használjunk fehér vagy barna krepp-papírt, ezt díszíthetjük matricákkal, rajzokkal, fényképekkel és üzenetekkel. Ha mi magunk készítjük a csomagolást, az ünnepeltnek a érzelmeink lesznek fontosak, nem pedig az ajándék. Ugyanakkor, a gyermek tudni fogja, mennyire fontos a családban.

+1. Büszkélkedjünk a sikereivel

Készítsünk egy nagy plakátot a gyermekek szültésnapjára, és ide írjük össze az utóbbi év sikereit: hogyan tanultak meg főzni vagy hódeszkázni, milyen sikereket értek el a sportcsapatokban, hol voltak vakációban. Vigyázzunk, hogy semmit se hagyjunk ki, ami fontos, írjuk fel a plakátra, hogy az teljes legyen. A gyermekek majd élvezni fogják, amikor a vendégek elolvassák, és csodálkoznak sikerein.

Forrás: www.csaladivilag.hu

szülinapi játékok szülinapi játékok 10 éveseknek szülinapi játékok 10 éves gyerekeknek szülinapi játék programok szülinapi gyerekzsúr játék ötletek szülinapi játékok otthonra

2018\09\29

Szülinapi játékok gyerekeknek

játékok gyerekeknek szülinapra

maxresdefault.jpgA szülőknek nem csak a megfelelő ajándék beszerzése okozhat fejtörést, hanem gyermekeink cseperedésével egyre gyakrabban találkozunk azzal az igénnyel, hogy szeretnék barátaikat is vendégül látni. Ezzel nem is lenne gond, de ,hogy éljünk túl egy-egy ilyen alkalmat úgy, hogy a lakás is egészben maradjon? Szívesen segítünk születésnapi partyötleteinkkel.

A legjobb szülinapi játékokat gyerekeknek itt találjátok:

www.logikoffer.hu

Íme néhány játékötlet szülinapi partira!

Alkossunk két csapatot és jöhetnek is szórakoztató sorversenyek!
Rajta apukák, anyukák! Legyetek Ti is a csapat tagjai!

 • Egyensúlyozz! Ping-pong labdát (merészek játszhatják tojással is) kell kanállal vinni, széket megkerülni és vissza, átadni a következő játékosnak. Amelyik csapat elsőnek teljesíti, ott a pont. Kicsiknek merőkanálban vinni könnyebb feladat, a nagyok próbálhatják az egészen kicsi kanalakkal is.
 • Pókjárásra fel! Pókjárásban, labdát a hason tartva kell megkerülni egy széket és vissza, átadni a labdát a következő játékosnak és már mehet is tovább. Egyensúlyozzatok, le ne essen a labda!
 • Gyufás dobozt az orra! Gyufás doboz külső részét kell feltenni az orrunkra. Megkerülni egy széket, vissza, és átadni orról-orra a következő játékosnak. Próbáljátok úgy átadni, hogy a kezeteket ne használjátok.
 • Cukortorony! Kockacukrokból próbáljunk meg tornyot építeni. Kicsiknek kevesebb db-ból, nagyoknak több cukorból épülhet a tornya. Vigyázz, el ne dőljön!

 

 • Alsólövés! Kapura kell dobni, de úgy, hogy háttal állunk a kapunak, lehajolva, át a lábaink között. Találjuk ki, mi lesz a kapu. Lehet akár egy széknek a lábai, ha nagyobbat szeretnénk, akkor két szék közé keljen gólt dobni. Próbáljátok ki, nem is olyan egyszerű!
 • Bombázás! Papírzacskóra lesz szükségünk. (Ppapírboltban beszerezhető.) Rakjunk ki a startvonaltól messzebb két széket, helyezzük rá a zacskókat. Első játékos odafut a székhez, felfújja a zacskót, kipukkasztja és ez indítja a következő játékost. Amelyik csapat minden tagja előbb gyűlik össze a szék mellett, az nyer.
 • Megunhatatlan a KŐ-PAPÍR-OLLÓ. Páronként a csapatokból, minden pár háromszor méri össze koncentrációját.

 További szülinapi játékok gyerekeknek:

 • Alagút! A csapatok oszlopba sorakoznak és terpeszállásban vannak. A leghátsó játékos indul, átmászik a lábak alatt, mikor előre ért, terpeszállásba áll és már indulhat is a legutolsó ugyanígy. Jelöljünk ki egy célt, amit el kell érni a csapatoknak.
 • Fakanalas foci! Ha nagyobb helyünk van, ez egy nagyon mókás játék. Amire szükségünk van: két kapu, két fakanál és egy lufi, ami a labdánk lesz. Kössük fel a fakanalakat két gyerkőc derekára, úgy, hogy a fakanál vége kb. 10 cm-re legyen a földtől és hátul lógjon. A fakanalat úgy kell lóbálni, hogy azzal be tudjuk lőni a lufit a kapuba. Védeni is csak fakanállal szabad. Sok sikert!

És most néhány örök, megunhatatlan 

 • Zenére fel! Álljunk körbe, kapcsoljuk be a zenét, egy plüssállatot indítsunk el kézről-kézre. Akinél a plüssállat lesz, amikor a zene megáll, az a gyerkőc kiesik a játékból. Ki lesz a legügyesebb?
 • Székfoglaló! Hasonló az előző játékhoz. Tegyünk körbe egyel kevesebb széket, mint ahány gyerkőc játszik. Induljanak el szépen körbe-körbe. Mikor a zene megáll, gyorsan le kell ülni. Akinek nem jutott szék, kiesek.
 • Csoki evés késsel-villával! Papírral együtt tegyük le a csokit. Csak késsel-villával szabad leszedni a papírt és megenni a csokit. Jó étvágyat és ügyességet!
 • Pom-bar maci evés! Tányérba rakjunk pom-bar macikat. Kezeket hátra és már ehetjük is. Ki lesz a gyorsabb?
 • Célba dobás! Fantáziánkra van bízva, mi is legyen a cél, lehet hullahopp karika, vödör, edény, doboz... Kisebbek közelebbről, nagyobbaknak messzebbről lesz igazi kihívás.

Forrás: www.jatekliget.hu 

szülinapi játékok zsúrjátékok szülinapi játék szülinapi játékok gyerekeknek szülinapi játék ötletek játékok szülinapra szülinapra játékok játékok szülinapi zsúrra

2018\04\27

Szülinapi zsúr játékok

Szülinapi zsúrjátékok

 Szülinapi játékokat keresel?

szulinapi_jatekok.jpgA LogiKoffer egy szülinapi játék gyerekzsúrokra. Egy izgalmas kibérelhető logikai kincskereső kalandjáték!
A szülinapi játékok során a gyerekeknek ötletes feladványok sorát kell megoldaniuk, hogy az elrejtett kincs nyomára bukkanjanak. A bőrönd kinyitása után az előkerülő trükkös tárgyak segítik lépésről-lépésre az ifjú nyomozókat. Ideális választás 7 és 14 éves kor közötti gyerekeknek, 3-12 fő meghívott esetén. Részletek a weboldalon: www.logikoffer.hu

szülinapi játékok gyerekzsúr játékok szülinapi játékok gyerekeknek szülinapi játék ötletek játékok gyerekzsúrra szülinapi zsúr játékok szülinapi zsúrjátékok születésnapi játékok